Izvor: Blic, 30.Jun.2009, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljeni svi bazeni

Otvoreni bazen na Košutnjaku na kojem će se održavati takmičenje u skokovima u vodu spreman je za početak Univerzijade. U sklopu sportskog centra juče je svečano otvoren i Dom sportova gde će se takmičari pripremati za izlazak na borilišta.



Skakački bazen dubok pet metara nalazi se pored olimpijskog plivališta na otvorenom kompleksu u Košutnjaku i opremljen je po kriterijumima FISU organizacije.

- Asfaltirali smo bazen, postavili najnovije daske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na visini od metar, tri i deset metara, ugradili filtere za vodu, ulepšali zelenu okolinu i sve druge prateće objekte. Bazen je prošao pregled inspekcije FISU tako da smo spremni i za takmičenja - kaže Miroslav Vuković, tehnički direktor organizacije takmičenja skokovi u vodu na Univerzijadi.

U blizini bazena nalazi se i šator sa đakuzi kadom gde će takmičari moći da se prilagode temperaturi vode u bazenu dok će gledaoci biti smešteni na tribini koja prima više od 500 posetilaca.

- Jedan deo tribine biće namenjen za specijalne goste i sportiste dok će drugi deo biti rezervisan za gledaoce. Očekujemo veliku posetu jer je pre nekoliko godina na Balkanskom prvenstvu bio pun stadion - objašnjava Vuković.

Osim bazena, na Košutnjaku je renoviran i Dom sportova koji je juče svečano otvoren i u kojem je obnovljen zatvoreni bazen. Ovde će se učesnici Univerzijade pripremati za utakmice.

- Dom sportova je namenjen ne samo sportistima nego i svim građanima koji žele da se rekreiraju. U okviru kompleksa nalazi se velika hala, dve manje sale, bazen, sauna, teretana i naravno prostor za garderobu. Svi objekti dostupni su osobama u kolicima - priča Jasminko Pozderac, direktor Republičkog zavoda za sport.

U saradnji sa Ministarstvom za sport i omladinu ovaj Zavod je za godinu i po dana izneo čitav projekat rekonstrukcije Doma sportova koji je koštao 268 miliona dinara.

- Objekte će koristiti i studenti Fakulteta za fizičku kulturu koji do sad nisu imali adekvatne uslove za edukaciju i napredovanje - kaže Pozderac.

Zvezde skaču u vodu

Lista učesnika takmičenja u skokovima u vodu garantuje da će spoljašnji bazen na Košutnjaku biti jedan od najposećenijih objekata tokom Univerzijade. Pogotovo ako se obistine najave da će ulaz biti besplatan.

- Meksikanka Paola Espinoza i Ukrajinac Aleksij Prigorov osvojili su bronzane medalje prošle godine u Pekingu dok su Kinezi Peng Bo i Lao Liši bili najbolji na Olimpijskim igrama u Atini. Mi se uzdamo u Mariju Ivezić koja je bila dvanaesta na nedavnom evropskom prvenstvu u Budimpešti - ističe Vuković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.