Obnova infrastrukture u opštini Bojnik

Izvor: RTS, 29.Avg.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova infrastrukture u opštini Bojnik

Ove godine u opštini Bojnik, u okviru projekata prekogranične saradnje, asfaltiraju se putevi i sređuju odvodni kanali u selima Lapotincu i Pridvorici, a uskoro će početi i uređivanje centra varošice. Do kraja godine, posle nekoliko decenija, u Bojniku će se otvoriti i novi proizvodni pogon.
Dimitrije Dimitrijević, jedan od najuglednijih domaćina u Lapotincu, dugo je čekao da ponosno prošeta asfaltiranom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ulicom u svom selu.

Ističe da je ova saobraćajnica, koja spaja dva magistralna puta, građena po svim zakonom predviđenim standardima, zbog čega su meštani izuzetno zadovoljni:
"Po zakonu koji je naša skupština usvojila, taj put ne može da bude uži od 5,20 m, čisto asfaltna širina plus bankina, a vek trajanja je narednih 50 godina."

Teška mehanizacija radi punom parom i u Pridvorici. Pored asfaltiranja puta ovde se proširuju i grade novi odvodni kanali. Na taj način konačno će se rešiti problem koji su  zbog poplava imali meštani Pridvorice.
"Sad ovde treba da uradimo neke potporne zidove, kako bismo sprečili poplave, i nakon toga ćemo raditi na asfaltiranju ovde deonice", ističe Dejan Stojanović.
Vrednost radova u Pridvorici je 370.000 evra a u Lapotincu 26 miliona dinara. U opštini Bojnik kažu da su ova sredstva obezbeđena iz fondova Evropske unije, zahvaljujući zajedničkim projektima prekogranične saradnje sa opštinama iz Bugarske.
"Želimo da svaka mesna zajednica ima putnu infrstrukturu, uličnu rasvetu i zdravu pijaću vodu", naglašava predsednik Opštine Bojnik Nebojša Nenadović, "to je minimum potreba za jedno selo u 21. veku."

I centar Bojnika menja izgled. Već je raspisan konkurs za idejno rešenje centralnog trga, a  počelo je uređivanje fasada. Međutim, najvažnije je to što će grčki investitor za mesec dana otvoriti novi proizvodni pogon koji bi, u narednom periodu, trebao da uposli oko 300 radnika. To je prva značajnija investicija u ovoj opštini u poslednjih nekoliko decenija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.