Obnova bolnice u Gornjem Milanovcu

Izvor: RTS, 06.Dec.2019, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova bolnice u Gornjem Milanovcu

U Gornjem Milanovcu privode se kraju radovi u prvoj fazi kompletne rekonstrukcije Opšte bolnice. Značajnu investiciju od milijardu i 500 miliona dinara finansira Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dok je lokalna samouprava učestvovala sa više od 40 miliona dinara za projektnu dokumentaciju.
Energetska efikasnost prva je faza radova na objektima Opšte bolnice u Gornjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Milanovcu. Uz zamenu crepa i stolarije, radi se i na fasadi. Instalacije, unutrašnje uređenje svih paviljona, sledeći je korak.

„Podrazumeva rekonstrukciju unutar samih objekata koja se prilagođava novim tehnološkim rešenjima u skladu sa savremenom tehnologijom vezanom za ovu namenu objekta, odnosno za objekte zdravstva, odnosno ovakav tip bolnice kao što je bolnica u Gornjem Milanovcu“, navodi projektant Zorica Sretenović.
Kompletna rekonstrukcija će obuhvatiti i zamenu dotrajale medicinske opreme, pa će uz komfor korisnici i zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi dobiti mnogo više.
„I bolju dijagnostiku i bolji pristup lečenju pacijenata tom novom i savremenom opremom, kupovina i skenera i novih rendgen aparata i ultrazvuka. Znači sve će to sad biti na nekom savremenijem i pod znacima navoda moćnijem nivou nego što je to sada“, navodi dr Predrag Šutić, v. d. direktora Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.
Uređenje bolnice po svim standardima na 13.000 kvadratnih metara nije prvi projekat koji je u Gornjem Milanovcu pomogla Vlada Srbije.
„Dobili smo najmoderniji deo Doma zdravlja koji se odnosi na Hitnu pomoć, renovirali smo ambulante po selima, tako da je primarna zaštita dostupna građanima na celoj teritoriji opštine Gornji Milanovac, što ćemo mi i ubuduće raditi“, navodi Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac.
Planirana je i izgradnja objekta za palijativno zbrinjavanje, ali i parterno uređenje čitavog kompleksa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.