Obnavljanje stada u prijepoljskim selima

Izvor: RTS, 03.Nov.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnavljanje stada u prijepoljskim selima

Prijepoljska opština uložila je oko 120 miliona dinara za asfaltiranje pedesetak kilometara puteva u selima i prigradskim naseljima. Izdvojila je takođe i 6 miliona dinara za nabavku umatičenih jagnjadi u 23 seoska domaćinstva, a ulaže se i u škole, sportske hale, gradsku rasvetu.
Zahvaljujući opštinskoj pomoći za nabavku jagnjadi stado Mića Pejatovića iz Rasne dostiglo je veličinu nekadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stada njegovog pradede.

Uslovi su bili odlični, kaže Pejatović: "Vraćeno nam je 90 odsto, nabavili smo 11 jagnjadi i umnogome ćemo poboljšati kvalitet stada zato što su grla kvalitetna."
248 jagnjadi je u stadima 23 prijepoljska seoska domaćinstva. A ako ne bude snega i mraza i Rasno je selo u kome je planiran asfalt do kraja ove godine.
 
¤WA2 3436 [CH BRANISAV PEJATOVIĆ, Rasno] Taj će nam put značiti dosta, jer ipak mi idemo i zimi i ljeti u Prijepolje, ćeramo mlečne proizvode na pijac, odnosno imamo mušterije dolje kojima ćeramo sir i mlijeko.
 
[OFF] Pedeset kilometara asfalta već je uradjeno na Jabuci, u Hisardžiku, Velikoj Župi, Kamenoj Gori, Babinama, Strašivcu..
 
¤WA3 3460 [CH MILOVAN MILOŠEVIĆ, Strašivac, selo kod Prijepolja] Svake smo godine tražili 2, 5 do 10 kamiona, nasipali, medjutim, posle mesec dana - ista stvar, opet blato, opet rupe i sad konačno smo eto dočekali, odahnuli smo; dobili smo asfalt pred vrata i sve je lakše plasirati robu.
 
[OFF] I tu se neće stati, kažu u opštini u kojoj je 1.500 kilometara lokalnih nekategorisanih puteva, ali u kojoj se, pre svega uz pomoć republičke vlade, ali i donatora evropskih organizacija, švajcarske vlade, turske Razvojne agencije sa uloženih oko milion evra, radi i na uredjenju škola, vrtića, sportske hale, nove ulične led rasvete s kojom će godišnje ušteda biti 12 miliona dinara...
 
¤WA4 3580 [CH DRAGOLjUB ZINDOVIĆ, predsednik Opštine Prijepolje] Nadamo se da ćemo nastaviti sa investicijama ozbiljnim i u sledećoj 2018. godini, jer smo postigli dobre dogovore i u fazi smo izrade projekata za povlačenje sredstava od Kancelarije za javna ulaganja.
 
[OFF] Prioritet i u narednoj godini je svakako dalje uredjenje putne mreže i razvoj poljoprivrede.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.