Obnavlja se bioskop u Novom Pazaru

Izvor: RTS, 25.Dec.2018, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnavlja se bioskop u Novom Pazaru

Sedamnaest miliona dinara izdvojeno je za opremu koja će biti postavljena u novopazarskom bioskopu. Pojedini delovi Kulturnog centra već se renoviraju, a ljubitelji sedme umetnosti u projekcijama će uživati od februara sledeće godine.
Pozorište, bioskop ili manifestacije kulture - sala novopazarskog kulturnog centra uvek je popunjena do poslednjeg mesta. U kulturu se proteklih godina ovde itekako ulagalo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što je, kako kažu nadležni, prirodno s obzirom na veliku posećenost.

„Puno radova u Kulturnom centru. Mi smo pod istim krovom, Kulturni centar i Regionalno pozorište. Po prvi put od kako postoji Kulturni centar, danas montiramo rasvetu koja će biti jedna od bitnih stvari koja menja kvalitet predstava i doživljaj same publike kada je u pitanju pozorišna predstava”, navodi Seadetin Mujezinović, direktor Regionalnog pozorišta.
Osim ozvučenja i osvetljenja, biće montiran laserski projektor kao i novo bioskopsko platno.
„Radi se o sraund zvuku, radi se o filmskom platnu. Radi se o laserkom projektoru, najsavremenije tehnologije. I zaista, naši sugrađani, i uopšte mislim, svi ljudi koji su van Novog Pazara i dolaze nam na velike proemijere koje organizujemo, imaće tu priliku da gledaju film na najsavremenijoj bioskopskoj opremi. Ja sam skoro napisao da smo mi pre 7 godina film gledali na keper platnu”, kaže Husein Memić, direktor Kulturnog centra.
Dve trećine novca neophodnog za kupovinu te opreme obezbedilo je Ministarstvo kulture i Filmski centar Srbije, a ostatak lokalna samouprava. Za narednu godinu je planirano uvođenje svetlosnog parka koji će se raditi zajedno sa Regionalnim pozorištem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.