Oblikujte ruke do savršenstva

Izvor: Kurir, 29.Jul.2013, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oblikujte ruke do savršenstva

Uz nekoliko vežbi s laganim tegovima imaćete bicepse i tricepse o kakvim ste oduvek sanjali

Interesantnim vežbama koje smo za vas pripremili u ovom broju Dr Kurira možete istinski iznenaditi mišiće, a uz to se otarasiti viška naslaga na telu. One vam posebno mogu pomoći da oblikujete i zategnete ruke i rešite se masnoća u predelu tricepsa, koje vam zadaju muke kad god obučete majicu na bretele. Vežbe fitnes instruktora Milana Lazovića, koje i ovog puta pokazuje njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << asistentkinja Dragana, nisu jednostavne i ne preporučuju se osobama starije životne dobi, kao ni onima koji su imali teže povrede.

- Tokom ovog treninga koristićemo bućice ili tegiće. Kada treniramo na ovaj način, radimo na svim mišićima istovremeno - kaže fitnes instruktor Milan Lazović.

A Biceps na jednoj nozi

Stanite u položaj kao na slici, tako što ćete jednu nogu prebaciti preko druge, koja je u kolenu blago savijena. Ruke ispružite pored tela, a zatim ih savijajte u laktovima vodeći računa da vam kičma bude u ravnom položaju. Vežbu radite u serijama od po deset ponavljanja.

B Biceps s podignutim rukama

Iskoračite, a ruke u kojima držite bućice ispružite pod pravim uglom ispred sebe tako da su vam savijeni prsti okrenuti prema gore. Savijajte ruke u laktovima i trudite se da ne menjate njihovu visinu. Kada završite deset ponavljanja, iskoračite drugom nogom i ponovite vežbu još deset puta.

C Kik-bek triceps na laktu

Postavite se u položaj kao za sklek, ali jednu ruku savijte u laktu i održavajte se na njoj. U drugu uzmite bućicu i radite klasičnu vežbu za triceps. Nakon deset ponavljanja zamenite ruke, drugom uradite isto toliko puta, a zatim se odmorite nekoliko sekundi.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Oblikujte ruke do savršenstva

Izvor: Dzungla.org, 29.Jul.2013

Uz nekoliko vežbi s laganim tegovima imaćete bicepse i tricepse o kakvim ste oduvek sanjali OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.