Objedinjeno suđenje Sanaderu za afere Hipo i Ina-Mol

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2011, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objedinjeno suđenje Sanaderu za afere Hipo i Ina-Mol

ZAGREB -

Bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu u istom postupku će u četvrtak početi suđenje za ratno profiterstvo, ali i za navodno uzimanje 10 miliona evra mita od mađarskog MOL-a kako bi toj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini, izjavio je danas portparol zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

"Postupak formalno počinje ispočetka čitanjem optužnica i izjašnjavanjem o krivici", precizirao je agenciji Beta Devčić.

Devčić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je potvrdio da će postupak biti nastavljen po unapred predviđenom rasporedu po kojem je u četvrtak trebalo da bude nastavljeno suđenja za ratno profiterstvo, odnosno uzimanje 3,6 miliona kuna (oko 482.000 evra) provizije od Hipo banke dok je bio zamenik ministra spoljnih poslova sredinom 90-tih godina.

Odluku o spajanju postupaka donelo je vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu na predlog Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK).

Tužilaštvo je juče tražilo spajanje postupaka, a Sanaderova odbrana najavila je ranije da se na to neće žaliti.

Sanader je na početku suđenja za ratno profiterstvo odbacio krivicu. On je u zagrebačkom pritvoru pred istražiteljima takođe već odbacio krivicu za navodno uzimanje mita od MOL-a.

I jednom i drugom optužnicom predviđeno je da Sanader, ako bude proglašen krivim, mora da državi vrati protivpravnu imovinsku korist.

Protiv bivšeg premijera se vodi još nekoliko istraga za korupciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.