Objavljeni rezultati konkursa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2016, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeni rezultati konkursa

Rezultati konkursa odnosno odluke komisija o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva u ovoj godini, koje je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja, objavljeni su na sajtu tog ministarstva.

U oblasti kulturnog nasleđa primljeno je 776 prijava, a komisije su odobrile 208 projekata koji će biti podržani sredstvima u iznosu od ukupno 307.611.080 dinara.

Od 1.691 pristigle prijave u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << savremenog stvaralaštva, odlukama komisija biće podržano 393 projekta sa iznosom od ukupno 277.749.000 dinara.

Ministarstvo kulture je, kako je navedeno u saopštenju, definisalo donje limite za dodelu sredstava na ovogodišnjim konkursima i odlučilo da umesto po sistemu "svima po malo", dodeli značajnija sredstva nešto manjem broju projekata koji su svojim kvalitetom zaslužili da budu podržani.

Cilj toga je stimulisanje kvaliteta i davanje veće podrške projektima koji imaju prepoznatljivost na republičkom nivou, a značajni su za promociju srpske kulturne scene.

Komisije su činili nezavisni stručnjaci i profesionalci iz oblasti kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Umesto svima po malo...

Izvor: SEEcult.org, 11.Maj.2016, 04:17

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije podržaće u 2016. godini oko 600 projekata u oblasti kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva, za koje je ukupno izdvojilo nešto više od 585 miliona dinara (oko 4,7 miliona evra), a stručne komisije odabrale su ih među gotovo 2.500 prijavljenih...U...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.