Objavljena slika policijske grupe Mangusta: Hrkalovićeva ih okupila zbog mafijaških klanova, a pratili Vučića

Izvor: B92, 18.Okt.2021, 10:06

Objavljena slika policijske grupe Mangusta: Hrkalovićeva ih okupila zbog mafijaških klanova, a pratili Vučića

Fotografiju članova policijske radne grupe "Mangusta" koju je okupila Dijana Hrkalović dok je bila državna sekretarka u MUP-u kao udarnu vest su objavili mediji

"Mangusta" je formirana da bi pratila pripadnike dva najmoćnija mafijaška klana u Srbiji u to vreme – škaljarskog i kavačkog, piše "Blic". Po preporuci Dejana Milenkovića Bagzija, tada načelnika Službe za specijalne istražne metode (SSIM) Uprave kriminalističke policije, za glavnog operativca grupe je iz gradske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policije doveden Coka Damjanović.

Izvor "Blica" tvrdi da su "Mangustom" upravljali Dijana Hrkalović, Bagzi Milenković, Coka Damjanović i Nikola Begović, šef odseka u Službi za specijalne istražne metode. Dok su oni nominalno organizovali praćenje Škaljaraca i Kavčana, u to vreme ubijeno je najmanje četvoro ljudi koji su se vezivali isključivo za škaljarski klan.

"Policija prati čoveka i ne vidi da je neko prišao i ubio ga, nisu snimili, nisu slikali. Kako je to moguće da se desi?! Da se desilo jednom i hajde, moguće je, ali da se desi dva ili više puta, to ne mogu da poverujem", rekao je letos predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tako su 2018. godine ubijena trojica pripadnika Škaljaraca - Vladimir Popović Pop, Dragoslav Miloradović i Siniša Milić - i advokat Dragoslav Miša Ognjanović, koji je branio osobe bliske tom klanu. Svi su ubijeni dok su formalno bili na merama, što u prevodu znači da je neko pustio ubice da slobodno urade posao.

Izvor dodaje da se osnovano veruje da je grupa najbližih saradnika Dijane Hrkalović u MUP Srbije koristila radnu grupu "Mangusta" da bi organizovala prisluškivanje predsednika Vučića. Sve informacije sa mera, iz pratnje i sva snimanja išli su preko Bagzija Milenkovića direktno na ruke Dijani Hrkalović.

Za slušanje Vučića u grupi "Mangusta" bila je zadužena jedna ženska osoba čiji identitet je, kako "Blic" saznaje, poznat istražnim organima. Njen posao je bio i da otkuca transkripte Vučićevih razgovora. Transkripti bi zatim preko Bagzija Milenkovića završavali na stolu Dijane Hrkalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.