Objavljena ruta protesta Srbija protiv nasilja u subotu

Izvor: VOA, 19.Jul.2023, 14:21

Objavljena ruta protesta "Srbija protiv nasilja" u subotu

BEOGRAD - Novi protest "Srbija protiv nasilja" počeće u subotu 22. jula ispred Skupštine Srbije u 20 sati zbog velikih vrućina, a ići će se "medijskom trasom", do RTS-a, najavio je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac. On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da će se protestna šetnja kretati od Skupštine, Dečanskom ulicom između REM-a i Večernjih novosti, Makedonskom ulicom pored Politike i Radio Beograda, Svetogorskom ulicom i Takovskom do RTS-a. Lutovac je rekao da je posle prvog odlaska građana ispred RTS izgledalo da će izveštavanje javnog servisa o protestima biti bolje jer je tog dana i bilo bolje. Lutovac je rekao da će građani ispred RTS-a tražiti ostavku "glavnog i neodgovornog urednika RTS-a Aleksandra Vućića" i da će tražiti da se on više ne bavi tom televizijom, da je ne uređuje, već da RTS bude ono što bi trebalo - javni servis građana. On je dodao da građani i dalje traže smenu rukovodstva RTS-a koje pristaje na to da im "supervizor i glavni i neodgovorni urednik bude Aleksandar Vučić". Poslanik koalicije Moramo-Zajedno Nebojša Zelenović rekao je da je vlast napravila medijski spin o tome da će protesti biti zaustavljeni u Novom Sadu. On je ocenio da je to pokušaj da se na zaprepašćujući način umanji značaj protesta u Novom Sadu. Zelenović je rekao da su članovi stranke Zajedno iz Novog Sada već demantovali tvrdnje da će protest u tom gradu biti zaustavljeni.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u Leskovcu u subotu od 20 sati

Izvor: JUGpress.com, 19.Jul.2023

LESKOVAC..Organizatori , leskovačke opozicione stranke, najavljuju da će se peti protest „Leskovac protiv nasilja“ održati u subotu 22. jula u 20 časova i počeće na platou ispred Narodnog muzeja, saopšteno je danas...I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.