Objavljena knjiga stripova Marka Somborca

Izvor: Blic, 19.Feb.2013, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena knjiga stripova Marka Somborca

Knjiga stripova Marka Somborca, dobitnika nagrade "Desimir Tošić" za 2011. godinu za serijal objavljen u dnevnom listu "Blic", predstavljena je u izdavačkoj kući "Službeni glasnik".

Somborac je na promociji rekao da je u knjizi objavljeno gotovo 500 stripova od oko 2.000 štampanih ilustracija od 2005. godine, a priloženi su i različiti specijali, posteri, prikazi procesa rada i ređe viđen materijal.

"Kad sam birao stripove, video sam da mogu da izdvojim neke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji nemaju rok trajanja, već mogu biti razumljivi i posle dužeg perioda. Baš zato i vrede, tako da su i uvršteni u monografiju", rekao je Somborac.

On je dodao da čitaoci dobro reaguju na njegove stripove, jer je strip i inače popularan način izraza, dok političari pred njim nemaju primedbi, ali su svojevremeno zvali redakciju i negodovali zbog objavljenih sadržaja.

Prvi laureat nagrade "Desimir Tošić" za kolumne, strip-crtač Aleksandar Zograf, rekao je da je strip jedna od umetničkih disciplina za koju postoji dilema da li pripada literaturi ili vizuelnoj umetnosti.

"Tokom poslednje decenije strip se približio žurnalizmu, a jedan od autora tog stripa je i Marko Soborac. Bitno je da je njegov rad primećen i da je poentiran priznanjem 'Desimir Tošić', zbog napora i duha koji svakodnevno ulaže u radu", rekao je Zograf.

Somborac je prošlogodišnji dobitnik nagrade "Desimir Tošić" za serijal kolumni, a priznanje koje je 2008. godine ustanovio "Službeni glasnik" dodeljuje se i za najbolju knjigu eseja.

Povezane vesti: Autoru stripa u „Blicu“ Marku Somborcu dodeljeno priznanje „Pravi muškarac“ Sutra uz "Blic" strip Marka Somborca povodom Međunarodnog dana tolerancije "Radujem se svakom svom smešnom stripu" Samo se Krkobabić ljuti na Marka Somborca

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.