Objavljena imena: Nestalo je 338 osoba

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 11:02

Objavljena imena: Nestalo je 338 osoba

Lahaina -- Zvaničnici Havaja objavili su imena 338 osoba koje se još uvek vode kao nestale.

Taj spisak objavljen je više od dve nedelje od najsmrtonosnijeg šumskog požara u SAD u poslednjih stotinak godina koji je poharao letovalište Lahainu.

Na spisku FBI nalaze se samo osobe s punim imenom i prezimenom čiji je nestanak prijavio neko čije su kontakt podatke proverili nadležni, preneo je Rojters.

"Ovih 338 imena samo su deo šireg spiska. Nemojmo ispustiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz vida činjenicu da imamo još nekoliko stotina imena o kojima su nam potrebne dodatne informacije", rekao je Stiven Meril, agent kancelarije FBI-a u Honoluluu.

Broj mrtvih u šumskom požaru koji je izbio 8. avgusta zaustavio se na 115, ali zvaničnici upozoravaju da će sigurno porasti.

Spasioci i dalje pretražuju izgorene ruševine Lahaine. Ovo je najsmrtonosniji požar u SAD od šumskog požara 1918. godine u Minesoti i Viskonsinu, u kojima je život izgubilo više od 450 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.