Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2016, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena fotografija hrvatskog ministra kulture kako pozira sa ustaškom kapom

ZAGREB - Nedjeljnik Novosti iz Zagreba na naslovnoj strani donosi fotografiju hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na kojoj, tvrde, s ustaškom kapom pozira s Velimirom Bujancem.

Novosti tvrde da je riječ o fotografijama koje su 1996. objavljene u časopisu Nezavisna Država Hrvatska koji se tada prodavao na kioscima.

Isti izvor tvrdi da je današnji ministar kulture bio saradnik tog časopisa.

- Ja i Hasanbegović smo često komunicirali, ovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << komentari u javnosti su izvan konteksta, on je uvjereni antifašist i povjesničar, mislim da će biti sjajan ministar - rekao je u srijedu premijer Tihomir Orešković o ministru Hasanbegoviću za HRT.

Portal 24sata.hr ministra Hasanbegovića je pokušao kontaktirati, ali nije odgovarao na pozive.

- Taman krenem pisati o sportu i ekonomiji, kada pročitam ovo...Ministre, mislim da javnost očekuje i zaslužuje objašnjenje je li ova fotografija autentična i jeste li Vi doista pisali te tekstove. Odgovor može biti samo DA ili NE, a posljedice jasne - napisao je Peđa Grbin (SDP) na Facebooku.

- Pokaže li se da je ova fotografija autentična, Zlatko Hasanbegović ne bi mogao više ni sekunde biti ministar - rekao je Goran Beus Richembergh (HNS) komentarišući naslovnu stranu nedjeljnika Novosti.

- Tu prostora ta tzv. "mladenačke grijehe nema" - poručio je Beus Richembergh. -

Ukoliko fotografija ministra Hasanbegovića sa ustaškom kapom nije fotomontaža i ukoliko je zbilja pisao tekstove za jedan opskurni časopis u kojima je ustaše opisivao kao heroje i mučenike mogu mu samo reći: Miči se iz Vlade Hasanbegoviću i poštedi nas sramote da svijet misli da čovjek takvih stavova može biti relevantan političar u Hrvatskoj! p.s. Da li Orešković i dalje misli da je Hasanbegović antifašist? Koga ste vi predlagali za ministre gospodine Oreškoviću? Sramota! - napisao je Gordan Maras (SDP) na svom Facebooku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novosti objavile fotografiju Hasanbegovića s ustaškom kapom

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Feb.2016

ZAGREB - Tjednik Novosti na naslovnici novog broja donosi fotografiju Zlatka Hasanbegovića s ustaškom kapom..."Zlatko Hasanbegović (na slici gore lijevo) fotografirao se s ustaškom kapom 1996. godine i u časopisu Nezavisna Država Hrvatska pisao članke o ustašama kao herojima i mučenicima te...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.