Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen snimak ubistva Afroamerikanca (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Policajac u Luizijani ubio je Afroamerikanca Altona Sterlinga tokom svađe ispred prodavnice u glavnom gradu te američke države Baton Ružu.

Na internetu se pojavio video koji su snimili svjedoci ovog nemilog događaja.

Na snimku se vidi trenutak kada jedan od dvojice policajaca obara Sterlinga na tlo, nakon čega drugi prilazi kako bi pomogao kolegi da zadrži Afroamerikanca na betonu.

Nakon nekoliko sekundi jedan od policajaca je uzviknuo "Ima pištolj", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << a potom se čuju pucnji koji su bili smrtonosni za Sterlinga.

Svjedoci tvrde da su policajci pronašli pištolj u džepu ubijenog Altona nakon što su ga upucali, dodajući da ubijeni Afroamerikanac nije posezao za džep tokom kratkog incidenta.

To je izazvalo još jedan protest zbog nasilja policije nad Afroamerikancima. Prema rezultatima autopsije, 37-godišnji Alton Sterling umro je od višestrukih prostrelnih rana u grudi i leđa.

Policajci koji su učestvovali u ovom incidentu su privremeno suspendovani.

Upozoravamo da je video uznemirujućeg sadržaja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Policajci upucali u leđa Afroamerikanca (37) u Luizijani!

Izvor: Kurir, 06.Jul.2016

...Sterling je prodavao muzičke CD-ove ispred prodavnice, kada je najpre došlo do rasprave a zatim su poloicajci oborili Sterlinga i ubili Ovaj najnoviji slučaj policijske brutalnosti protiv crnačkog stanovništva izazvao je danas protest lokalnog stanovništva..Na internetu se pojavio video koji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.