Objavljen radni tekst Nacionalne strategije za ostvarivanje prava žrtava i svedoka krivičnih dela

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2019, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen radni tekst Nacionalne strategije za ostvarivanje prava žrtava i svedoka krivičnih dela

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je na svojoj internet prezentaciji objavilo radni tekst Nacionalne strategije za ostvarivanje prava žrtava i svedoka krivičnih dela za period 2019-2025.godine.

Ministarstvo je navelo da je tekst te strategije "rezultat opredeljenja Srbije da se svim žrtvama i svedocima krivičnih dela obezbedi adekvatan nivo procesnih prava, sistemska, stručna i dostupna pomoć i podrška".

"Osnovni cilj usvajanja pomenute strategije jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << potreba da se reformski procesi usmereni na unapređenje položaja žrtava i svedoka planiraju i urede na sveobuhvatan i sistemski način, a u skladu sa evropskim standardima", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo pravde je pozivalo stručnu javnost da u okviru konsultativnog procesa dostavi svoje komentare na radni tekst ovog dokumenta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.