Objavljen je plan

Izvor: B92, 07.Nov.2023, 08:51

Objavljen je plan

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio da će Izrael preuzeti "ukupnu odgovornost za bezbednost" pojasa Gaze kada se završi rat sa Hamasom.

On je istovremeno odbacio još jednom mogućnost prekida vatre.

"Izrael će preuzeti, na neodređeno vreme, sveukupnu odgovornost za bezbednost, zato što smo videli šta se dešava kada je nemamo", rekao je Netanjahu za ABC News.

On je odbacio ideju o prekidu vatre u pojasu Gaze bez oslobađanja talaca koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kidnapovao palestinski islamistički pokret tokom napada na Izrael 7. oktobra.

"Neće biti primirja, nema opšteg primirja u Gazi bez oslobađanja talaca", rekao je izraelski premijer i dodao da je već bilo "malih pauza, po sat".

"Pretpostavljam da ćemo razmotriti okolnosti da dozvolimo da roba, humanitarna roba uđe (u Gazu) ili da naši taoci odu. Ali mislim da neće biti opšteg prekida vatre", rekao je Netanjahu.

Prema njegovim rečima, jedina stvar koja deluje na kriminalce i na Hamas je vojni pritisak koji vrši Izrael.

Upitan o odgovornosti izraelske vlade u vezi sa napadom od 7. oktobra, Netanjahu je rekao da ;njegova vlada "očigledno" nije ispunila svoju obavezu da zaštiti svoj narod i da će se "to rešavati posle rata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Netanjahu: Izrael će preuzeti odgovornost za bezbednost Gaze kada se borbe završe

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2023

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da će Izrael preuzeti "ukupnu odgovornost za bezbednost" pojasa Gaze kada se završi rat sa Hamasom, odbacivši još jednom mogućnost prekida vatre.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.