Objavljen ekskluzivan snimak: Racija na Prigožina VIDEO

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 09:12

Objavljen "ekskluzivan" snimak: Racija na Prigožina VIDEO

Ruska državna televizija žestoko napala Jevgenija Prigožina, vođu plaćenika Vagner, koji je prošlog meseca pokrenuo oružanu pobunu.

Ta televizija je takođe navela da se istraga o tome što se dogodilo još uvek "energično sprovodi".

Prema sporazumu kojim je okončana pobuna, Prigožin, čiji je navodni cilj bio da svrgne ministra osbrane i načelnika Glavnog štaba ruske vojske zbog, kako je rekao, njihovog nesposobnog vođenja rata, trebalo bi da se nalazi u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Belorusiji.

Takođe, kako je dogovoreno sa beloruskim predsednikom, u zamjenu za odlazak u Belorusiju, krivična prijava protiv Prigožina trebalo bi da bude odbačena.

Međutim, u emisiji pod nazivom "60 minuta" emitovanoj u sredu uveče na državnom TV kanalu Rossija-1, prikazano je ono što je najavljeno kao ekskluzivni materijal snimljen tokom racija policijskih snaga u Prigožinovoj kancelariji u Sankt Peterburgu i jednom od njegovih poseda u tom gradu.

Voditelj programa, poslanik Evgenij Popov, nazvao je Prigožina "izdajicom", a snimak je trebalo da predstavlja dokaz Prigožinove kriminalne prošlosti i licemerja u prozivanju korupcije u oružanim snagama.

Snimak prikazuje kutije pune novca u njegovoj kancelariji i svežnjeve dolara u njegovoj luksuznoj rezidenciji, zajedno s onim što je nazvano njegovim ličnim helikopterom, skladištem oružja, zbirkom perika, potpuno opremljenom sobom za medicinske tretmane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.