Objasnite otkud Krkobabić na čelu Pošte

Izvor: Mondo, 25.Sep.2012, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objasnite otkud Krkobabić na čelu Pošte

Poslanička pitanja: LDP zanima šta Milana Krkobabića preporučuje za direktora Pošta Srbije, SPO kako su ministri glasali na Vladi, a DSS ko određuje ptroglam na TV.

Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Bojan Đurić zatražio je danas od Vlade Srbije da odgovori na osnovu kojih kriterijuma je imenovala vršioce dužnosti direktora javnih preduzeća, posebno direktora Pošte Srbije Milana Krkobabića.

Na početku nove sednice u delu posvećenom poslaničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pitanjima, Đurić je pitao na osnovu kojih kriterijuma su obavljena ta imenovanja s obzirom na najave o departizaciji, navodeći da je javnost posebno zainteresovana za imenovanje zamenika predsednika Partije ujedinjenih penzionera Milana Krkobabića.

On je naveo da Krkobabić nije dostavio podatke niti radnu knjižicu koji bi ga razuverili da može efikasno da upravlja strateškim preduzećem i da sve dileme treba razrešiti.

"Od Vlade i v.d. direktora tražim da dostave radne i profesionalne biografije kako bi građani saznali da li imaju kvalifikacije za upravljanje tim preduzećima i raspolaganje ogromnim novcem", rekao je Đurić.

Đurić je ponovo pitao ministra finansija Mlađana Dinkića da li će ruski partner u NIS i dalje imati povlastice za rudnu rentu i zašto ministar energetike Milan Bačević kaže da je energetski sporazum sa Rusijom nejasan.

Poslanik LDP je naveo da ta stranka odavno govori o štetnosti tog sporazuma i da je taj ugovor pitanje prvog reda za budžet i državu.

Šef poslaničke grupe Srpski pokret obnove-Demohrišćanska stranka Srbije Aleksandar Jugović kazao je da nije bilo moguće iz Vlade dobiti izveštaj sa njene sednice na kojoj su ministri glasali za Predlog zakona o rehabilitaciji koji je potom povučen iz skupštinske procedure zbog nesuglasica SPO i Socijalističke partije Srbije.

"Dobili smo odgovor da je službena tajna kako je koji ministar glasao na sednici i da mi poslanici koji smo birali vladu ne možemo saznati kako rade ministri, da je njihova misija tajna i da se njihove odluke ne dovede u pitanje", kazao je Jugović.

On je ocenio da poslanici moraju imati uvid u rad ministara i njihovo ponašanje na sednicama Vlade i naveo da se od generalnog sekretara Vlade nije mogla dobiti informacija o tome kako je ko od ministara tada glasao na sednici Vlade.

"Da li postoji mogućnost transparentnosti sednica vlade kako bi poslanici i građani mogli da imaju uvid u rad ministara", upitao je Jugović.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Siniša Kovačević kritikovao je program televizija sa nacionalnom frekvencijom koje, kako je naveo, emituju "veliku braću, izbor prvog grla, izbor prve udavače", uključujući i program javnog servisa.

"Ono što se zove javni servis a ne nacionalna televizija svodi se na reprize od Šurde do Šojića pa nazad ili na to da plavuša vodi jutarnji program, plavuša vodi vesti, plavuša vodi dnevnik, plavuša vodi politički tok šou, plavuša vodi na piće i plavuša vodi kući", kazao je Kovačević.

On je naveo da je prošlo 120 dana od formiranja novog skupštinskog saziva, a da još nije konstitusan odbor za kulturu koji se, kako je rekao, nije sastajao od decembra prošle godine.

"Zašto odbor nije do sada formiran i kada će biti formiran", upitao je Kovačević.

Posle poslaničkih pitanja, određena je pauza, a parlament bi u nastavku rada trebalo da razmotri izmene Zakona o visokom obrazovanju.

(Beta/Foto: Beta,Vladimir Milovanović)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.