Obišao svet bez prebijene pare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obišao svet bez "prebijene pare"

VELINGTON - Tridesettrogodišnji Pol Smit iz Gejtšejda u Engleskoj odlučio je da bez "prebijene pare" u džepu obiđe svet, a plan mu je bio da za najviše 30 dana stigne do Novog Zelanda.

Želeo je da dokaže da može da obiđe Zemlju koristeći se samo donacijama ljudi s popularnog društvenog portala "Tviter".

Na putu od Engleske do ostrva Kempbel južno od Novog Zelanda ni na jednom mestu nije smeo ostati duže od dva dana.

Iz Engleske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je krenuo u Holandiju, Nemačku i Francusku, a onda se zaputio prema Americi, gde je posetio više od deset gradova.

Na kraju je stigao do Novog Zelanda i pre predviđenog roka.

Prešao je 17.700 kilometara i ne samo da je imao dovoljno novca za svoje potrebe, već je uspeo i da sakupi više od 50.000 evra u dobrotvorne svrhe.

Jedina izmena plana bila je krajnja destinacija, jer zbog nevremena nije uspeo da stigne do ostrva Kempbel, već je putovanje završio na novozelandskom ostrvu Stjuart.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.