Obimna istraga nakon masakra u BiH, proveravaju se institucije

Izvor: B92, 14.Avg.2023, 12:15

Obimna istraga nakon masakra u BiH, proveravaju se institucije

Istražni timovi MUP-a Tuzlanskog kantona obavljaju operativne i istražne radnje koje se odnose na događaje pre, tokom i nakon trostrukog ubistva u Gradačcu.

Kako navodi portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović, u određene provere su uključene i druge policijske agencije.

"Policijski istražitelji obavljaju detaljne istražne radnje i rade na dokumentovanju različitih segmenata vezanih za spomenute događaje, a Tužilaštvu još nisu dostavljeni pojedinačni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvještaji i prateći materijalni dokazi", ističe Arnautović.

Do dostavljanja izveštaja i materijalnih dokaza, njihove analize i donošenja tužilačkih doluka, Tužilaštvo nije u mogućnosti i ne može iznositi u javnost bilo kakve detalje i informacije o svakoj pojedinačnoj proveri i istražnoj radnji koje se obavljaju.

"Naročito ne možemo i nećemo odgovarati na različite neproverene informacije i senzacionalističke objave pojedinih medija i na upite vezane za takve objave koje nanose nemerljivu štetu društvu u celini i samom daljem toku istrage", precizirao je Arnautović.

Danas će se održati sastanak operativne istražne grupe tužilaca i ovlašćenih službenih osoba agencija za provođenje zakona i dogovoriti dalje smernice u rasvetljavanju svih okolnosti koje su prethodile i koje se odnose na spomenute događaje.

Takođe, danas će se održati sastanak Ureda glavnog tužioca i menadžmenta Uprave policije MUP-a TK na kojem će se oceniti i analizirati postupanje institucija u vezi sa prijavljenim krivičnim delom nasilja u porodici povodom konkretnog slučaja, kao i ostalih slučajeva nasilja u porodici i drugih oblika nasilničkog ponašanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.