Obilježeno 19. godina od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 04.Maj.2011, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obilježeno 19. godina od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici

U bivšoj Dobrovoljačkoj, a sada ulici Hamdije Kreševljakovića, u Sarajevu je u utorak organizaciji Odbora Vlade RS za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova obilježena 19. godišnjica stradanja vojnika JNA.
Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća stotinjak članova porodica, te organizacionog odbora odalo je pomen stradalima.
Skup je protekao bez incidenata, a policija sarajevskog kantona ni ove godine nije dozvolila prolazak tročlane srpske delegacije na samo mjesto zločina >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << u Dobrovoljačkoj ulici, što je objasnila bezbjednosnim razlozima. Obilježavanje stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj nastavljeno je služenjem parastosa u Spomen-crkvi u Miljevićima, u Istočnom Sarajevu.
Ministar rada i boračko invalidske zaštite RS Petar Đokić kazao je kako obilježavanje nije provokacija, i da za ovaj zločin neko mora odgovarati.
„Pred očima javnosti je više puta pokazano šta se ovdje dogodilo i zato ne razumijemo i nećemo prestati ponavljati da pravosudne institucije moraju procesuirati one koji su naredili, organizovali i izvršili zločin u Dobrovoljačkoj ulici,“ rekao je Đokić.

U Dobrovoljačkoj su 2. i 3. maja stradala 42 pripadnika tadašnje JNA dok ih je 73 ranjeno, a 215 zarobljeno.

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.