Obični trenuci neobičnog para: Džon Lenon i Joko Ono u neočekivanom izdanju

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obični trenuci neobičnog para: Džon Lenon i Joko Ono u neočekivanom izdanju

Neverovatna kolekcija porodičnih fotografija Džona Lenona i Joko Ono koje su zabeležene 1977. godine u fotografskom studiju u Stokbridžu u američkoj državi Masačusets, prikazuje bračni par sa sinom Šonom obučen u tradicionalne američke kostime iz 19. veka.

Ove neobične fotografije se potpuno razlikuju od onih na kojima smo navikli da gledamo Džona Lenona. Na jednoj od fotografija su Džon i Joko zamenili uloge, pa se on pojavljuje u kostimu žene, dok je ona obučena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao vojnik iz civilnog rata.

Fotograf Stanford Kreger je 2005. ispričao za novine da su fotografije nastale dok je par bio u poseti prijatelju koji je godinu dana nakon toga preminuo. Veruje se da je on nepoznati muškarac sa fotografije.

"Lenon je delovao kao normalna osoba, bio je vrlo ljubazan", izjavio je Kreger. Ispričao je tom prilikom i kako je mali Šon za vreme fotografisanja unervozio, ali ga je Lenon smirio rečima da i "odraslima treba vreme za igru".

Sledećeg dana kad je došao da pokupi fotografije, Lenon je bio okružen fanovima i morao je da pošalje šofera da to obavi umesto njega.

Na poleđini jedne od fotografija nalazi se pismo o autentičnosti koje je potpisao fotograf.

U pismu piše: "Fotografije Džona lenona nakojima se nalazi sa porodicom i prijateljima obučenim u kostime iz 19. veka fotografisane su u studiju u Stokbridžu u Masačusetsu u jesen 1977. godine. Kada je Džonov sin postao nestašan on mu je objasnio da je ovo "vreme za igranje odraslih"".

Pretpostavlja se da su fotografije izrađene u tiražu od 100 komada, a sada su neke od njih koje su bile u privatnom posedu prodate na Omeginoj aukciji, piše Dejli mejl.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.