Izvor: Blic, 11.Sep.2009, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obhođaš ostavkom brani Blagaj i Počitelj

SARAJEVO - Ostavka koju je najavio federalni ministar prostornog uređenja Salko Obhođaš dodatno će produbiti krizu vlasti u FBiH.

Obhođaš, inače kadar Stranke demokratske akcije, poslao je pismo predsednici FBiH Borjani Krišto u kojem nudi ostavku nakon što je prekjuče napustio sednicu Vlade. On navodi kako „ne želi da učestvuje u nameri da se trajno uništi istorijsko gradsko jezgro Blagaja i Počitelja trasom koridora 5C”, te da je njegovo ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „u podređenom položaju umanjenjem budžeta”. Predsednica FBiH Borjana Krišto kaže da pismo Obhođaša ne smatra službenom ostavkom, „s obzirom na to da njegovo pismo, osim ministrovog potpisa, nema karakter službenog akta i broj protokola”.U Ministarstvu prostornog uređenja FBiH jedino su rekli da ministar juče nije dolazio na posao, a saznajemo da se ceo dan nije javljao ni predsedniku svoje stranke Sulejmanu Tihiću koji je želeo da sazna šta se dešava. „Za sada nemamo potvrdu da je to ostavka i nadamo se da do toga neće doći, a Obhođaš ima podršku SDA kada je u pitanju sama trasa koridora 5C kroz Hercegovinu. To podrazumeva zaštitu nacionalnih i kulturno-istorijskih spomenika”, izjavio je portparol SDA Salmir Kaplan. Premijer FBiH Mustafa Mujezinović juče je tvrdio da o novoj ostavci „ne zna ništa”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.