Obezbeđene dovoljne količine obuće i odeće za migrante

Izvor: Press, 04.Jan.2016, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđene dovoljne količine obuće i odeće za migrante

Srbija raspolaže dovoljnim kapacitetima da pruži svu neophodnu pomoć migrantima koji prolaze kroz našu zemlju, a u svim stalnim i prihvatno-tranzitnim centrima za pomoć tim licima obezbeđene su dovoljne količine hrane, tople odeće i obuće, saopštio je danas Komesarijat za izbeglice i migracije.
              Kako se dodaje, obezbeđeni su i uslovi za pružanje zdravstvene pomoći migrantima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kao i sve informacije o proceduri azila.
Kada je reč o Beogradu, Centar za smeštaj tražilaca azila u Krnjači raspolaže dovoljnim smeštajnim kapacitetima, hranom, toplom odećom i obućom, tako da ne postoji nijedan razlog da svi registrovani migranti ne budu smešteni i dobiju pomoć koja im je zakonom garantovana, navodi se u saopštenju.
Komesarijat apeluje na organizacije civilnog društva da sve migrante upućuju na institucije sistema, piše u saopštenju u kom se dodaje da su migranti, koji se ne obrate institucijama sistema i nisu registrovani, pod velikim rizikom da budu žrtve krijumčarenja i trgovine ljudima.
U svim objektima za smeštaj migranata obezbeđeno je grejanje i adekvatni sanitarni uslovi i nije bilo zdravstvenih tegoba uzrokovanih hladnoćom, piše u saopštenju.
Kako se dodaje, Komesarijat za izbeglice i migracije se zahvaljuje nevladinom sektoru koji pomaže državi da neophodna pomoć bude obezbeđena i dostupna migrantima.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.