Obezbeđena sredstva za RTV Priština

Izvor: RTS, 23.Maj.2010, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđena sredstva za RTV Priština

Dogovoreno da se obezbede sredstva za radnike RTV Priština koji drugi dan štrajkuju glađu, a sada treba odrediti kako će ona biti isplaćena, rekao državni sekretar za Kosovo Zvonimir Stević. Državni sekretar se nada da će status radnika biti rešen najkasnije za dve nedelje.

Državni sekretar za Kosovo Zvonimir Stević rekao je da Ministarstvo radi na rešavanju trajnog rešenja za Radio-televiziju Priština i da je u pregovorima s predstavnicima Vlade, menadžmentom RTS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i sindikatom RTV Priština postignut "načelan dogovor, što podrazumeva da su obezbeđena finansijska sredstva".

Stević je rekao radnicima RTV Priština, koji drugi dan štrajku glađu, da su njihovi zahtevi "potpuno osnovani i opravdani" i obećao da će biti ispunjeni.

"Ostaju tehnički detalji i formalnopravni razlozi zbog finansijskog poslovanja, tačnije, da se odredi konto na osnovu koga će se prebaciti sredstva za neisplaćene lične dohotke i da imate status kao i svi radnici RTS", rekao je Stević.

"Nadam se da će u toku naredne, eventualno za dve nedelje status i neisplaćene zarade biti rešene", poručio je državni sekretar.

Stević je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što se trud i rad zaposlenih u RTV Priština nije vrednovao proteklih godina i podsetio na značaj ove medijske kuće u očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije i opstanku Srba na tom prostoru.

Radnici RTP usvojili su danas na Zboru radnika šest zahteva koje će uputiti nadležnim ministarstvima u cilju rešavanja statusa ove medijske kuće, saopštio je Štrajkački odbor.

Osim rešavanja statusa, u zahtevima se traži isplaćivanje ''nezakonito ukinutih, a zarađenih plata'', kao i da se u rešavanje problema direktno i odmah uključe premijer Mirko Cvetković i predsednik Srbije Boris Tadić.

Štrajkački odbor je zahtevao da sutra prisustvuje sastanku predstavnika Radio-televizije Srbije, Vlade, Ministarstva za Kosovo i Metohiju i poslovodstva RTV Priština. Radio KiM je preneo da je taj sastanak zakazan za sutra u 10 sati u Beogradu.

U saopštenju Štrajkačkog odbora se, takođe, ističe da će, ukoliko se zahtevi ne ispune do utorka, 25. maja, radnici RTP radikalnije nastaviti sa štrajkom glađu, a odgovore sa svojim porodicama potražiti u Beogradu, od vlade i RTS.

Oko 150 radnika RTV Priština, koji su raspoređeni u nekoliko radio i TV stanica na Kosovu i Metohiji, započelo je štrajk 18. maja, nezadovoljni svojim statusom i kašnjenjem plata, a pre dva dana su otpočeli i štrajk glađu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOGOVORENO DA SE OBEZBEDE SREDSTVA ZA RADNIKE RTV PRIŠTINA

Izvor: Kurir, 23.Maj.2010

BEOGRAD - Dogovoreno je da se obezbede sredstva za radnike RTV Priština koji drugi dan štrajkuju glađu, a sada treba odrediti kako će ona biti isplaćena, rekao državni sekretar za Kosovo Zvonimir Stević...Državni sekretar se nada da će status radnika biti rešen najkasnije za dve nedelje...Državni...

Nastavak na Kurir...

UNS podržava radnike RTP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2010, 17:11

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas Vladu Srbije i direktora Radio-televizije Srbije (RTS) Aleksandra Tijanića da razgovaraju sa predstavnicima štrajkačkog odbora RTV Priština, koji ispred zgrade Vlade čekaju priliku da nadležnima prenesu razloge zbog kojih su stupili u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.