Obeleženo 77 godina Bitke na Sutjesci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2020, 18:17

Obeleženo 77 godina Bitke na Sutjesci

U Dolini heroja na Tjentištu danas je obeleženo 77 godina od Bitke na Sutjesci u kojoj je Narodno-oslobodilačka vojska u Drugom svetskom ratu uspela da se izvuče iz obruča šest puta brojnijeg nemačkog okupatora, ali je ostala bez više od 7.000 boraca.

Ove godine je zbog mera zaštite od virusa korona izostao uobičajeni kulturno-umetnički program, a bio je ograničen i broj posetilaca.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istakao je da je posebno bitno da se obeležava godišnjica ove slavne bitke, jer postoje neofašističke snage koje su u poslednje vreme ohrabrene.

"Moramo da sa ovih prostora šaljemo jasnu antifašističku poruku, da pričamo o zlu koje je fašizam naneo Evropi i čitavom svetu", rekao je Milunović, prenosi RTRS.

U delegaciji SUBNOR-a Srbije na Tjentište je i ove godine došao i autor spomenika Bitke na Sutjesci Miodrag Živković (92).

"Spomenik je rađen da večito priča o velikom podvigu partizanskih jedinica. Njegova simbolika je prodor i pobeda", rekao je Živković.

Vence i cveće na spomen kosturnicu u podnožju spomenika Bitke na Sutjesci položile su delegacije Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, izaslanik srpskog člana Predsedništva BiH Boško Tomić, načelnik opštine Foča Radisav Mašić, predstavnici SUBNORA Srbije i Srpske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na Tjentištu obeleženo 77 godina od Bitke na Sutjesci

Izvor: RTS, 13.Jun.2020

U Dolini heroja na Tjentištu obeleženo je 77 godina od Bitke na Sutjesci. Zbog mera zaštite od koronavirusa, izostao je uobičajeni kulturno-umetnički program, a bio je ograničen i broj posetilaca, prenosi RTRS. . Cetinjanin...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.