Izvor: Danas, 11.Mar.2013, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena godišnjica zemljotresa i cunamija u Japanu

Japan je juče obeležio drugu godišnjicu zemljotresa i cunamija u kojima je gotovo 19.000 osoba poginulo. Komemoracija, kojoj su prisustvovali car Akihito i carica Miciko počela je minutom ćutanja u dva sata i 46 minuta posle podne, tačno vreme pre dve godine kada je zemljotres jačine devet pogodio sever Japana. To je bio najjači izmereni zemljotres u istoriji Japana, a cunami koji je izazvao u potpunosti je uništio pojedina obalska naselja.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu,   Cunami u Japanu,   Japan

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Obeležena druga godišnjica zemljotresa i cunamija u Japanu

Izvor: Blic, 12.Mar.2013, 10:05

TOKIO - Japan je obeležio drugu godišnjicu zemljotresa i cunamija u kojima je skoro 19.000 osoba poginulo. Iako je život u ugroženim područjima uveliko normalizovan, posledice katastrofe još uvek se mogu videti na periferiji gradova. ..Tog 11. marta 2011. godine zemljotres od devet stepeni Rihterove...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.