Obeležen Svetski dan borbe protiv side

Izvor: Kurir, 01.Dec.2013, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Svetski dan borbe protiv side

Od početka godine do novembra u Srbiji registrovano je 109 novoinficiranih osoba, a svaka treća zaražena osoba ima između 20 i 29 godina.

BEOGRAD - Aktivisti desetak nevladinih i zdravstvenih organizacija okupili su se danas na Trgu republike povodom Svetskog dana borbe protiv side da bi Beograđane upoznali sa rizicima i prevencijom od HIV-a i podelili im kondome i promotivni materijal.

Organizator ove ulične manifestacije je "AS centar" koji okuplja osobe >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koje žive sa HIV-om, a akciji su se priklljučili i Jazas, Kancelarija za mlade Stari grad, Crveni krst Beograd…

"Pokretač cele manifestacije su AS centar i Jazas, a mi pomažemo zajedno sa drugim organizacijama da se što veći broj ljudi informniše o problemu HIV-a, kao i da ukažemo na to koliku opasnost ta bolest predstavlja. Efikasan način borbe je pre svega prevencija. Mladi treba da nauče kako da se ponašaju u budućnosti, jer je "najbolje sprečiti a ne lečiti"", kaže Ognjen Sinobad iz Kancelarije za mlade Stari grad.

U Srbiji sa HIV-om živi oko 1.800 ljudi, ali procenjuje se da je broj zaraženih daleko veći jer mnogi odbijaju da se testiraju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.