Obeležen Dan VBA

Izvor: B92, 12.Nov.2014, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan VBA

Obeležen Dan Vojnobezbednosne agencije (VBA), koji se slavi u znak sećanja na 1839, kada je u vojnom zakonu prvi put regulisan rad vojnih službi bezbednosti.

Na prijemu u zgradi starog generalštaba, ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da malo koja zemlja može da se pohvali takvom tradicijom i čestitao VBA na rezultatima koje je postigla u proteklom periodu na planu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Gašić je poželeo da VBA bude i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << faktor stabilnosti u Srbiji i da sledeće godine ostvari još bolje rezultate po pitanju bezbednosti Srbije i njenih građana.

Zastupnik direktora VBA, brigadni general Petar Petković rekao je da je ta služba u potpunosti spremna da na adekvatan i stručan način odgovori na sve izazove i pretnje.

Petković je dodao da je VBA u prethodnih godinu dana sve svoje zadatake ispunjavala profesionalno i odgovorno i da je ostvarila uspešnu saradnju sa drugim činiocima sistema bezbednosti u Srbiji.

Svečanom prijemu prisustvovao je i premijer Srbije Aleksandar Vučić, članovi Vlade Srbije, predstavnici Vojske Srbije i strani izaslanici odbrane, predstavnici verskih zajednica, kulturnog i javnog života.

Pripadnici Vojnomedicinskog centra Novi Sad, u kome se godišnje izvrši više od 100.000 pregleda i dijagnostičkih obrada, danas su obeležili 228. godišnjicu postojanja te ustanove.

Na svečano akademiji u Domu Vojske Srbije, upravnik Vojnomedicinskog centra Novi Sad pukovnik Bratoljub Brkljača je rekao je da se na godišnjem nivou u toj bolnici uradi oko 1.500 operacija

On je naveo da se na godisnjem nivou u toj ustanovi bolnički leči više od 3.000 pacijenata, a da za 228 godina postojanja u bolnici nije zabeležen ni jedan slučaj bolničke epidemije, prenelo je Ministarstvo odrbane na svom sajtu.

Svečanosti su prisustvovali su načelnik Uprave Ministarstva odbrane za zdravstvo brigadni generali Zoran Popović, predstavnici gradskih i pokrajinskih vlasti, Srpske pravoslavne crkve, pripadnici Ministarstav odbrane i Vojske Srbije...

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.