Obeležen Dan Pošte

Izvor: Studio B, 07.Jun.2014, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan Pošte

Pošta Srbije obeležila je danas svoj dan i veliki jubilej, 100 godina od početka Velikog rata izložbom "Jedinice veze Srpske vojske u Prvom svetskom ratu 1914-1918" koja je otvorena u Muzeju PTT.

Direktor Samostalnog sektora za koorperativni marketing i velike korisnike Pošte Srbije Nela Bojović podsetila je na značaj poštanske službe. 

"Poštanska služba ima zahtevnu ulogu u stabilnim životnim tokovima, a u krizi, vanrednom stanju i ratu još težu i odgovorniju", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << istakla je ona.

Na izložbi su predstavljene ratne dopisne karte, sa cenzornim žigovima i žigovima vojnih pošta, nemački telefon iz 1916. godine, ratni plen Moravske divizije sa Solunskog fronta, makete savezničkih aviona, kao i poljski telefon i poljski telegraf koji je koristila Srpska vojska u Prvom svetskom ratu.

Ova postavka je i deo programa Noći muzeja koja se održava širom zemlje. Povodom obeležavanja Dana Pošte, Pošta Srbije je pripremila poklone za učesnike manifestacije koji posete PTT muzej.

Svaki hiljaditi posetilac večerašnje Noći muzeja dobiće na dar klaser sa poštanskim markama izuzetne filatelističke vrednosti i Monografiju Pošte Srbije sa 170 originalnih grafika koje ilustruju istoriju srpske pošte. Tu Monografiju će dobiti i svaki stoti posetilac PTT muzeja.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Obeležen Dan Pošte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2014

Pošta Srbije obeležila je danas svoj dan i veliki jubilej, 100 godina od početka Velikog rata izložbom Jedinice veze Srpske vojske u Prvom svetskom ratu 1914-1918 koja je otvorena u Muzeju PTT.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.