Obeležavanje decenije dobrovoljnog davanja krvi u Gradskoj opštini Zemun!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje decenije dobrovoljnog davanja krvi u Gradskoj opštini Zemun!

Gradska opština Zemun je u saradnji sa Zavodom za transfuziologiju KBC organizovala 25. jula akciju dobrovoljnog davanja krvi u opštinskom foajeu.

Humanost na delu pokazalo je blizu 30 davalaca krvi, među kojima je bio i predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić.

Gradska opština Zemun je ponosna na činjenicu da već deceniju organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi i zato nosimo epitet najhumanije sredine.

I nadalje ćemoapelovati na građane o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << značaju učešća u ovakvim akcijama kako bismo svesrdno pomogli u toku letnjih meseci kada zdravstvenim ustanovama najviše nedostaje krv.

Ni saobraćajne nesreće ne biraju svoje učesnike, zato je veoma važno da su lekari u mogućnosti da pravovremeno pomognu.

Pozivam sve građane da budu solidarni kao štosu i do sada bili.

Od velike pomoći su i društveno odgovorne kompanije koje su spremne da otvore svoja vrata predstavnicima Zavoda za transfuziologiju kako bi njihovi zaposleni mogli nekome da spasu život, kaže predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Nenad Vranjevac.

Iz Službe za transfuziologiju KBC Zemun poručuju da je svaka jedinica krvi koja je ovde prikupljena zlata vredna, jer će spasiti živote bolesnika ne samo u KBC Zemun, već i u KBC Bežanijska kosa i u Institutu za majku i dete.

Gradska opština Zemun organizuje ovakve humane akcije pet puta godišnje, a naročito u letnjem periodu kada zdravstvenim institucijama nedostaje ova dragocena tečnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.