Obdukcijom utvrđeno da je Ivanović ubijen sa šest metaka

Izvor: N1 televizija, 16.Jan.2018, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obdukcijom utvrđeno da je Ivanović ubijen sa šest metaka

Obdukcioni nalaz je pokazao da je lider pokreta Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović jutros ubijen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka". Posle sednice Saveta za bezbednost Kosova najavljena je mogućnost da se u istragu uključi i američki FBI, javlja naša reporterka.

To je rekao direktor Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović, preneo je RTS.

"Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržala u telu. Povrede >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su u predelu gonjeg dela grudnog koša", precizirao je Ivanović nakon obdukicje.

Kako je rekao Ivanović, obdukcija je trajala oko četiri sata, a hici su povredili vitalne organe Ivanovića, gornju aortu, šuplju venu i jetru.

Direktor bolnice je dodao da je telo ubijenog Ivanovića nakon obdukcije preuzela porodica.

Ivanović će biti sahranjen u Beogradu, na Novom groblju.

Policija ima informacije o poreklu vozila

Policija Kosova ima informacije o poreklu vozila iz kojeg je pucano na Ivanovića, izjavio je generalni direktor kosovske policije Špend Mađuni.

Ne iznoseći mnogo detalja Mađuni je rekao da imaju dovoljno informacija da se traga za vlasnikom vozila.

"Vozilo je bilo bez registarskih tablica, ali smo uspeli da obezbedimo dovoljno informacija o poreklu i vlasniku vozila. Ne mogu da dam više detalja, ali informacije koje imamo su dovoljne da se traga za vlasnikom vozila", kazao je Mađuni na konferenciji za medije posle sednice Saveta za bezbednost Kosova.

Istragu o ubistvu vode dvojica tužilaca, Srbin i Albanac

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šučri Sulja izjavio je večeras da dvojica tužilaca, jedan Srbin i jedan Albanac, vode istragu o ubistvu Olivera Ivanovića.

"Ubistvo Olivera Ivanovića istražuju dvojica naših tužilaca - Jovan Radović i Nijazi Redža", izjavio je Sulja za BIRN i dodao da za sada nema osumnjičenih.

Ivanović je umro u Zdravstvenom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice pošto je na njega nepoznata osoba jutros ispalila više hitaca iz pištolja ispred sedišta Gradjanske inicijative SDP.

Posle sednice Saveta za bezbednost Kosova najavljena je mogućnost da se u istragu uključi i američki FBI, javlja naša reporterka.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.