Obavljeni razgovori, upućen apel

Izvor: B92, 16.Apr.2023, 18:37

Obavljeni razgovori, upućen apel

Saudijski ministar inostranih poslova Faisal bin Farhan bin Abdul pozvao je sukobljene strane u toj zemlji na prekid vojne eskalacije.

Mediji su objavili da je šef diplomatije Saudijske Arabije razgovarao sa šefom sudanskog prelaznog vladajućeg Suverenog saveta, generalom Abdelom Fatahom al-Burhanom, kao i sa načelnikom paravojnih snaga za brzu podršku (RSF), generalom Mohamedom Hamdanom Dagalom, poznatim kao Hemedti, preneo je Rojters.

Istovremeno je sudanska državna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << televizija prekinula emitovanje danas popodne, dodaje Rojters i navodi da nije poznat razlog za prekid programa.

U sukobu sudanske armije i glavne paravojne grupe u zemlji u subotu poginulo je najmanje 56 civila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HAOS U SUDANU NE JENJAVA! Saudijski šef diplomatije pozvao na PREKID vojne eskalacije između dve zaraćene strane

Izvor: Blic, 17.Apr.2023, 00:59

Saudijski ministar inostranih poslova Faisal bin Farhan bin Abdul pozvao je u odvojenim telefonskim razgovorima sa vođama sudanske vojske i glavne paravojne grupe u toj zemlji na prekid vojne eskalacije između dve strane, objavili su danas saudijski državni mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.