Obavezna taksa za RTV i RTS biće do 150 dinara

Izvor: Radio 021, 11.Nov.2015, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obavezna taksa za RTV i RTS biće do 150 dinara

Građani Srbije će plaćati 150 dinara kao taksu za RTS, a za rad javnih servisa će država iz budžeta uplatiti i četiri milijarde dinara, rekao je premijer.

Zakonom je predviđeno da taksa, o kojoj se mnogo govorilo prethodnih meseci, bude do 500 dinara, a ovo je prvi put da je precizirano koliko će iznositi.

Vučić je osim iznosa rekao da će taksa biti obavezna. Kako je rekao, zbog izdatka za RTS i RTV akciza na gorivo će biti povećana za dva dinara - na 139 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dinara.

Podsetimo, Uprave RTS i RTV su ranije utvrdile izgled obrazaca i uplatnice za taksu za javni servis, koji bi trebalo da do građana na neki način stignu do kraja godine. Prema Zakonu o javnim servisima, RTS i RTV bi do kraja godine, a potom i svake sledeće godine, trebalo da građanima dostave 12 mesečnih računa za plaćanje takse za narednu godinu.

Takođe, u Zakonu o javnim servisima stoji da će RTS i RTV za neizvršenje obaveze plaćanja takse, "pokretati postupak naplate u skladu sa zakonom". Direktor RTS Dragan Bujošević je više puta naglašavao da vlada mora da nađe rešenje za stabilno finansiranje javnog medijskog servisa.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretplata za RTS neće biti veća od 150 dinara

Izvor: Blic, 11.Nov.2015

Pretplata za RTS neće biti veća od 150 dinara, obećao je premijer Aleksandar VUčić, a to će biti omogućeno time što će država za budžet za RTS i RTV uplatiti četiri milijarde dinara..."Mislim da je to dobra televizija i da država mora da uloži u nacionalni servis, on ne sme da nestane",...

Nastavak na Blic...

Taksa za javne servise biće do 150 dinara

Izvor: NoviSad.com, 12.Nov.2015, 10:06

Taksa za RTV i RTS neće biti veća od 150 dinara, najavio je juče premijer Srbije Aleksandar Vučić, a za rad javnih servisa će država iz budžeta uplatiti četiri milijarde dinara. Zato će akciza na gorivo biti povećana za dva dinara - na..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.