Obaraju KRVAVE rekorde: Ove godine u Saudijskoj Arabiji POGUBLJENO 100 ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2017, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obaraju KRVAVE rekorde: Ove godine u Saudijskoj Arabiji POGUBLJENO 100 ljudi

Krvava tradicija se nastavlja

Sprovođenje smrtne kazne u Saudijskoj Arabiji dovelo je do 100 smaknuća u zemlji bogatoj naftom od početka 2017. godine, saopštila je saudijska agencija za štampu 6. oktobra. Po redu 100. pogubljenje u zemlji ove godine izvršeno je nad čovekom osuđenim za ubistvo.

Foto: Profimedia

Ta cifra je oko 10 odsto od ukupno izvršenih egzekucija od strane vlasti koja su se dogodila širom sveta tokom cele 2016. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prema podacima iz Centra za informacije o smrtnoj kazni.

Zločini koji su počinjeni zaslužuju smrtnu kaznu u skladu sa saudijskim tumačenjem šerijatskog zakona a ona se dobija za sledeće stvari: odbacivanje vere, oružane pljačke, ubistva, silovanja, terorizam i posedovanje droge, izveštava "The Independent".

Foto: Profimedia/ilustracija

Četrnaest saudijskih državljana iz njene manjinske verske zajednice šiita osuđeni su na smrt zbog "zločina" povezanih sa protestima, izveštava "Human Rights Watch" 10. augusta, od kojih je najmanje jedan osuđenik bio mlađi od 18 godina u vreme "krivičnog dela".

Foto: Profimedia

- Egzekucije nikada nisu odgovor na zaustavljanje kriminala, posebno kada su rezultat nepravilnog pravosudnog sistema koji ignoriše navode mučenja.

Foto: Profimedia/ilustracija

2016. godine Komitet UN za prava deteta pozvao je kraljevstvo da prestane da dozvoljava izvršenje kazne nad decom mlađom od 18 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.