Obamina dama u crvenom osvojila internet

Izvor: Blic, 27.Nov.2009, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obamina "dama u crvenom" osvojila internet

Mlada kineska studentkinja Vang Zifej nije ni slutila da će postati prava internet senzacija nakon što je prošle nedelje prisustvovala govoru američkog predsednika Baraka Obame, prenosi "Dejli Mejl".

Obučena u crnu haljinu i crveni kaput, Zifej je uhvaćena objektivima fotografa kako sedi iza Obame tokom njegovog obraćanja u gradskoj skupštini prošle nedelje u Šangaju. Ishod radoznalih fotografa su njene fotografije koje su preplavile internet i pretvorile je u pravu zvezdu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Vang je postala kineska verzija "Obamine devojke" jer su onlajn forumi prepuni napisa o njenoj lepoti i stavu. Fotografije na kojima se može videti kako ona usporeno skida svoj kaput već su nebrojeno puta "skinute" sa interneta i nezaustavljivo se šire dalje. I, iako je prošlo nedelju dana kako je Obama napustio Kinu, prašina zbog Vang se još nije spustila.

"Čajna Dejli" je u jučerašnjem broju pisao da je broj pretraga na Guglu za "Obaminom devojkom u crvenom kaputu" dostigao sedam miliona. Većina komentara koji su poslati na internetu su pozitivni, ali određen broj korisnika interneta nije bio tako blagonaklon, među kojima su i oni koji tvrde da je ona namerno privlačila pažnju.

"Obamina devojka" je nakon otkrivanja njenog identiteta prekinula ćutanje o čitavom događaju i na svom blogu ljutito napisala da "nimalo nije oduševljena".

U blogu pod nazivom "Šta mi je doneo predsednik Obama", Vang je je apelovala na internet korisnike da prestanu da kopaju po njenom privatnom životu.

"Ne želim da budem popularna na ovaj način", piše ona na svom blogu. "Rekla sam i svojim prjateljima da nikome ne daju nikakve informacije o mom životu, međutim, ispostavilo se da moje ćutanje izaziva još više sumnji".

Vang, studentkinja na Univerzitetu Šangaj Đijaotong, napisala je da studira biznis menadžment. I, iako je svirala violinu, glumila u predstavama i bila voditeljka, ona kaže da nije zainteresovana da gradi karijeru u šoubiznisu. "Nadam se da ću ubrzo vratiti svoj život u normalu", napisala je mlada Kineskinja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.