Obama, tvoje ruke su još krvave, ti si glava zmije

Izvor: B92, 09.Feb.2017, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Obama, tvoje ruke su još krvave, ti si glava zmije"

Pripadnik Al Kaide koji je osuđen za učešće u terorističkom napadu 11. septembra 2001. godine u SAD napisao je pismo bivšem predsedniku SAD Baraku Obami.

Kako prenose svetski mediji Halid Šeik Muhamed je doskorašnjem prvom stanovniku Bele kuće hteo da uputi pismo 2015. godine, ali su to sprečili zvaničnici zatvora Gvantanamo, u koji je on prebačen nakon što je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Muhamedovi advokati su medijima prosledili pismo na 18 strana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kom se navodi da se napad na Njujork i Vašington dogodio posle godina američkog ubijanja nevinih ljudi u Vijetnamu, Hirošimi i Iraku.

“Tvoje ruke su još mokre od krvi naše braće, sestara i dece koji su ubijeni u Gazi. Dobro mi je u zatvoru, ali bi mi bilo draže da sam osuđen na smrtnu kaznu, jer bih mogao da vidim Alaha i Osamu bin Ladena“, naveo je Muhamed.

U pismu je poseban deo posvetio vođi Al Kaide.

“Obama, ti si glava zmije, zmije koja je bacila Bin Ladenovo telo u okean, umesto da ga sahrani ili da ga preda porodici“, naveo je Muhamed.

On je uhapšen 2003. godine, a četiri godine kasnije je priznao da je bio deo zavere i osuđen je na doživotni zatvor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.