Obama predložio Kartera umesto Hejgela

Izvor: RTS, 05.Dec.2014, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama predložio Kartera umesto Hejgela

Predsednik SAD Barak Obama predložio je jednog od istaknutih službenika nacionalne bezbednosti Eštona Kartera za imenovanje na dužnost američkog sekretara za odbranu.

Karter je obavljao funkciju zamenika sekretara za odbranu od 2011. do 2013. godine, a ranije je bio šef za tehnologiju i nabavku oružja u Pentagonu, prenela je agencija AP.

Kada Senat bude to potvrdio Karter bi trebalo da bude imenovan da zameni Čaka Hejgela, sekretara u ostavci, koji je svojevremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prema rečima Obame izrekao pohvale na račun Kartera.

Hejgel je prošlog meseca objavio da odlazi sa mesta ministra odbrane, a u kuloarima se moglo čuti da je on morao da podnese ostavku pošto je izgubio poverenje Bele kuće.

Na sinoćnjoj konferenciji Hejgel je odbacio spekulacije da je bio primoran na povlačenje i istakao da je to bio zajednički dogovor sa predsednikom Obamom.

"Obojica smo došli do zaključka da je najbolje za državu da neko drugi dođe na čelo Ministarstva obrane. Ali mislim da i sama osoba mora da zna kad je vreme da ode", rekao je Hejgel u svom prvom obraćanju novinarima od podnošenja ostavke prošlog meseca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.