Obama posjećuju džamiju u Baltimoru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama posjećuju džamiju u Baltimoru

Američki predsjednik Barack Obama posjetiće džamiju u Baltimoru, kako bi istaknuo značaj vjerskih sloboda zbog rastuće antimuslimanske retorike.

Prošloga tjedna, Obama je, kao prvi predsjednik SAD-a, posjetio izraelsku ambasadu u Washingtonu gdje je upozorio na rastući antisemitizma u svijetu.

Obama je više puta do sada pozvao Amerikance da odbace antimuslimanske komentare koji su dolazili iz redova republikanaca, posebno Donalda Trumpa.

Podsjetimo, Trump je zatražio zabranu ulaska muslimanima u Sjedinjene Države, nakon što je jedan par inspiriran islamskim militantima ubio 14 ljudi u San Bernardinu, u Kaliforniji,prošloga decembra.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.