OVO je razlog ZLOČINA u Rakovici: Stručnjaci otkrivaju MOTIVE monstruoznog ubistva žene i deteta

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2017, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO je razlog ZLOČINA u Rakovici: Stručnjaci otkrivaju MOTIVE monstruoznog ubistva žene i deteta

Ovo je 19. žena koja je od početka godine stradala u porodičnom nasilju

Nakon današenjeg ubistva žene i četvorogodišnjeg sina koje je počinio muškarac Marko Nikolić koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević rekla je za naš portal da stanje postaje alarmantno.

- Ne znam šta da mislim, ali ovo se dogodilo u isti dan, u isto vreme kao što se dogodio i slučaj na Novom Beogradu, kao da se radi o planiranom ubistvu - rekla je ona. Stanojević >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne isključuje i mogućnost da su vremenske prilike dodatno uticale na ponašanje ljudi, iako ističe da se najveći broj žrtava u Sigurnu kuću javlja u martu i septembru, baš kada se vreme menja.

 Ona je navela da je "potpuno očajna" jer je žrtva nečija majka, nečija ćerka, koja je nastradala bez razloga.

Ona je upozorila da je stanje alarmantno i da je od početka godine do današnjeg dana u porodičnom nasilju život izgubilo 19 žena i jedno dete. Poređenja radi, prošle godine u ovo doba bilo je 11 žrtava.

- Ja lično mislim da treba da promenimo nešto i da se Centri za socojalni rad zatvore na nekoliko dana dok se u svima ne postavi obezbeđenje. Mora postojati obezbeđenje i za one koji u centre dolaze, ali i za one koji u njima rade - navodi Stanojević.

Takođe, smatra da bi trebalo prekinuti praksu viđanja razdvojenih roditelja sa decom u tzv. kontrolisanim uslovima jer to, očito ne daje nikakve rezultate i treba naći neko drugo i dugoročnije rešenje.

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je ovaj današnji zločin, kao i onaj koji se dogodio na Novom Beogradu - "ubistvo iz strasti".

- To su egositi, narcisoidne ličnosti koje u toj ženi koja misli o njima loše vide odraz u ogledalu i žele to ogledalo da razbiju. Nisu deca važna u njihovim shvatanjima, važna je majka, ta žena koja im je pokazala kako ih gleda - smatra Nikolić.

On napominje da veruje da će ovakvih slučajeva na žalost biti i dalje, jer kako kaže "ne možemo zakonom i Ustavom da nekome ko se već ostvario kao roditelj zabranimo viđanje dece".

On pak veruje da je neophodno raditi na preventivi i u ovakve ustanove uvesti nadzor.

 Pogledajte fotografije sa mesta današnjeg događaja:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.