OVO SU VAŽNI TRENUCI ZA SRPSKI NAROD: Vučić i Stoltenberg dali izjave za medije, jedna tema je bila KLJUČNA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 19:04

OVO SU VAŽNI TRENUCI ZA SRPSKI NAROD: Vučić i Stoltenberg dali izjave za medije, jedna tema je bila KLJUČNA!

Pre konferencije za štampu održan je sastanak

Danas je u Briselu u sedištu NATO-a održan sastanak generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Predsednik Srbije i generalni sekretar NATO-a su održali važan sastanak, a tema istog bila je situacija na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić rekao je da je veoma ushićen kada može da dođe u Brisel i da je zahvalan što je Stoltenberg ponovo čuo srpsku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stranu.

- Veoma sam zabrinut zbog celokupne situacije na KiM. Ne želimo da igramo igre krivca, ovo postaje sve opasnije svakog dana. Pomenuli ste situaciju na severu Kosova i Metohije, ali mi to vidimo drugačije. Sve što se dogodilo je zbog lošeg pristupa Prištine jer su oni hteli da isključe Srbe iz vlasti. U isto vreme oni na različite načine hapse srpske građane i ne samo da ih maltretiraju, što veoma zabrinjava našu stranu, već ih hapse bez obzira na to gde žive. Do sada smo imali profesionalni odnos sa snagama KFOR-a i NATO-a i nadam se da ćemo tako i nastaviti i da će vaša misija biti ostvarena u skladu sa Rezolucijom 1244 - rekao je Vučić.

Stoltenberg kaže da je važno da se tenzije spane i da pozive "obe strane" da se uzdrže od nasilja.

Tvrdi da je Srbija dugotrajni NATO partner.

- Radujem se našem sastanku i još jednom pozdravljam predsednika Srbije - kazao je on.

Prethodno je na poziv predsednika Srbije da se održi sastanak, generalni sekretar NATO-a pristao rekavši da je spreman da se sastane sa predsednikom Srbije.

Prethodno je Vučić razgovarao sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Sa Miroslavom Lajčakom sam razgovarao o poslednjoj rundi tehničkih razgovora Beograda i Prištine i načinima za smirivanje napetosti na terenu. Srbija nastavlja da insistira na konkretnim koracima u cilju zaštite života Srba na Kosovu i Metohiji, kao i na primeni do sada postignutih sporazuma - napisao je Vučić na Instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.