OVO SU TRI RAZLOGA VELIKOG BROJA NESREĆA NA PANČEVAČKOM MOSTU: Uprava saobraćajne policije uputila apel građanima

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2022, 08:08

OVO SU TRI RAZLOGA VELIKOG BROJA NESREĆA NA PANČEVAČKOM MOSTU: Uprava saobraćajne policije uputila apel građanima

Prema našoj statistici najvećih broj nezgoda događa se u periodu od 13 do 19 časova - kaže Ivica Bulatović iz Uprave saobraćajne policije

Deonica Pančevačkog mosta od početka 2017. godine do kraja aprila ove godine imala je ukupno 306 saobraćajnih nesreća. Od tog broja dvoje ljudi je izgubilo život, 107 nezgoda dogodilo se sa povređenima i 198 sa materijalnom štetom.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, u nesreći koja se gododila 3. oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2018. godine dve osobe su nastradale. Od tog dana do 23. maja ove godine na Pančevačkom mostu nije se dogodila ni jedna sa poginulim osobama.

- Ovo su tri najčešća uzroka nezgoda koja su se dogodila u protekla 64 meseca na Pančevačkom mostu: držanje ostojanja, neprilagođena brzina i menjanje saobraćajnih traka. Prema našoj statistici najvećih broj nezgoda događa se u periodu od 13 do 19 časova - kaže Ivica Bulatović iz Uprave saobraćajne policije.

Prema rečima našeg sagovornika, ako je velika gužva na Pančevačkom mostu onda više dolazi do takozvanih "čukanja", a ako ima više prostora onda vozači prekorače dozvoljenu brzinu.

- Policijski službenici Uprave saobraćajne policije, Policijske uprave za grad Beograd, u kontiunitetu vrše kontrolu učesnika u saobraćaju sa obe strane mosta, prevashodno u cilju otkrivanja najtežih saobraćajnih prekršaja i pravovremenog reagovanja u slučaju nastanka eventuane saobraćajne nezgode - dodaje Bulatović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.