OVO SU NAREDNI KORACI U POSTUPKU PROTIV UBICE IZ MLADENOVCA: Oglasilo se tužilaštvo iz Smedereva po pitanju Uroša

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 16:54

OVO SU NAREDNI KORACI U POSTUPKU PROTIV UBICE IZ MLADENOVCA: Oglasilo se tužilaštvo iz Smedereva po pitanju Uroša

Stravičan zločin koji je potresao Srbiju dobiće svoj epilog.

Uroš B. (21) koji je tokom kasnih večernjih sati 4. maja pucao na više ljudi u selima Malo Orašje i Dubona i pritom ubio osam, a ranio 12 osoba nalazi se u pritvoru, a, kako navode iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, potrebno je da se u okviru istrage izvrše brojna veštačenja i saslušaju svedoci.

Kako je istraga u toku, tužilaštvo ne može da iznosi detalje samog događaja, ali ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će sve činjenic ei okolnosti da budu utvršene u toku postupka.

- Potrebno je da tužilaštvo sprovede složena veštačenja - balistička, DNK, kao i sva ostala potrebna veštačenja, kao i da ispita oštećena lica koja budu mogla da daju iskaz, s obzirom na njihovo zdravstveno stanje, te u svojstvu svedoka više lica - očevidaca i svih ostalih lica koja imaju saznanja u vezi sa ovim tragičnim događajima, kao i da preduzme sve ostale dokazne radnje radi utvrđivanja neophodnih činjenica u postupku - kažu iz VJT Smederevo za Telegraf.rs.

Dodaju da će tužilaštvo blagovremeno objavljivati sve informacije koje se tiču istrage, a koje je ne ugrožavaju.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Smederevu je 6. maja, dva dana nakon pucnjave, saopštilo da se Uroš B. tereti za krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i prometoružja i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

- Osumnjičenom Urošu B. se stavlja na teret da je 04. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja lišio života osam lica, a pokušao da liši života još ukupno 12 lica, a prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta, najpre neovlašćeno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je u drugom stanju, te na takav način prinudio vozača taksi vozila da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova 5. maja i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka - saopštili su iz VJT Smederevo.

U odbrani koju je izneo na saslušanju 6. maja, Uroš B. je priznao izvršenje krivičnih dela navodeći, između ostalog, da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca - u Malom Orašju i Duboni, pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta.

Sve vesti o masakru kod Mladenovca možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.