OVO SU ČETVORKE KOJE JE RODILA HRABRA BANJALUČANKA! Najlepša fotka MESECA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2024, 21:55

OVO SU ČETVORKE KOJE JE RODILA HRABRA BANJALUČANKA! Najlepša fotka MESECA (FOTO)

Dečaci Matej (1.450 g), Luka (1.030 g), Marko (1.420 g) i Jovan (1.280 g) rođeni su carskim rezom u 31. nedelji trudnoće

Milana Petrović juče je na rodila četiri dečaka. Bebe i mama su dobro, a ova Banjalučanka se porodila u Ljubljani.

Milana i njen suprug imaju još jednog dečaka Konstantina, rođenog u februaru 2019. godine.

Prvu fotografiju četvorka podelila je zvanična stranica UKC Ljubljana.

Slika beba je dostupna OVDE. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Celokupna trudnoća, inače izuzetno rizična zbog višeplodnosti, od početka je vođena u Ljubljani, čime su naši stručnjaci pomogli da se rodi u zadovoljavajućem gestacionom dobu i da na kraju dođe do dobrog ishoda.  Poslednji put četvorke su rođene u Ljubljani 2015. godine, rekao je načelnik porodilišta - Gorazd Kavšek.

- Mogućnost rađanja četvorke je veoma mala: otprilike jedan na 500.000 porođaja ili manje. Za Sloveniju bi to značilo otprilike jednom u 15 do 20 godina - dodao je načelnik.

U ovom slučaju radilo se o spontanoj trudnoći, što je sve ređe.

Pored začeća četvorki, što je izuzetno retko, uspešno začeće i porođaj su još ređi, pa ne čudi što je u Banjaluci, odakle je porodilja, događaj opisan kao pravo čudo.

Od srca čestitamo hrabroj majci i njeno četvoro dece i predanom osoblju našeg porodilišta - navodi se na stranici UKC Ljubljane.

(Srbija Danas)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.