OVO SU BRAT I SESTRA POVREĐENI U EKSPLOZIJI U SMEDEREVU: Vlasnik stana pokušao da ih raznese bombom, pa nastradao (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2023, 11:38

OVO SU BRAT I SESTRA POVREĐENI U EKSPLOZIJI U SMEDEREVU: Vlasnik stana pokušao da ih raznese bombom, pa nastradao (FOTO)

U stanu u kojem se sinoć oko 20.35 časova dogodila eksplozija, prema informacijama, živeli su otac (63), njegov sin, (27), ćerka (24) i njeno maloletno dete.

Eksploziju je prouzrokovao muškarac (56), inače vlasnik stana aktivirao više kilograma eksploziva nakon svađe sa četvoročlanom porodicom, jer mu nisu plaćali kiriju.

Dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo, oglasio se odmah nakon eksplozije te izjavio da su povređeni brat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sestra odmah po nesreći zbrinuti kod njih, a da je potom muškarac transportovan u Urgentni centar Beograd.

Mladić je zadobio povrede teške povrede oka, a prema prognozama lekara, on će na jednom oku trajno izgubiti vid.

- Muškarac od 25 godina ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid - navodi dr Smiljanić.

Kako se saznajemo, vlasnik stana je živeo na drugoj adresi, a od 2000. godine je razveden i nema dece.

Devojka (24) ima višestruke posekotine na telu.

- Urađena je inicijalna dijagnostika i nema znakova povrede vitalnih organa, stabilnog je opšteg stanja i van životne opasnosti. Posekotine ima i po glavi i po rukama, svuda. Kod nje nije bilo potrebe za bilo kakvom hirurškom intervencijom - navodi dr Smiljanić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

MAJKA I SESTRA UMRLE MLADE, PA OSTALI BEZ KROVA NAD GLAVOM Tužna sudbina porodice koju je stanodavac u Smederevu pokušao da RAZNESE BOMBOM

Izvor: Blic, 02.Sep.2023, 09:50

Brat i sestra Miljana P. (24) i Nikola P. (27) povređeni su tokom bombaškog napada u centru Smedereva kada je Đorđe A. (56) aktivirao napravu koja je razrušila dva sprata zgrade i oštetila još nekolicinu stanova, a tokom kog je i sam nastradao. Rođak porodice povređenih ljudi navodi da je u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.