OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Infektolozi otkrivaju kako da PRAVILNO dezinfikujete voće i povrće

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2020, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Infektolozi otkrivaju kako da PRAVILNO dezinfikujete voće i povrće

- Operite ih toplom vodom i sapunom, baš kao i ruke - rekao je Timoti.

U jeku epidemije koronavirusa, pojavljuju se brojni saveti o tom šta bi sve treba dezinfikovati kako bi virus bio sprečen da uđe u organizam.

Među poslednjih takvim je i savet profesora infektologa iz Sidneja, Timotija Njusama koji kaže da bi ljudi posebno trebalo da povedu računa pri kupovini voća i povrća i da isto operu u sapunu i toploj vodi.

On je naveo da je svaka površina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opasnost kada je u pitanju Covid-19 i da bi zato i prodavci i kupci morali da dobro obrate pažnju, posebno jer u ovom slučaju mnogi dodiruju voće i povrće koje se prodaje.

- Setimo se da je svaka površina potencijalno kontamirana. I kao kod svake površine, tako i u slučaju voća i povrća, postoji rizik. Iako bi bila loša praksa da se svaki avokado testira na koronavirus, potrebno je da se ove namirnice dovoljno zaštite - rekao je on i naglasio da nije reč o visokom riziku, ali da ga svakako treba imati na umu.

Infektolog kaže da je najbolji način da sprečite eventualnu zarazu da voće i povrće operete sapunom čim ih donesete kući.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.