OVO SE PRVI PUT DEŠAVA! Flajtradar uhvatio neverovatan prizor na nebu, jedan mračan detalj svima zapao za oko! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023, 17:51

"OVO SE PRVI PUT DEŠAVA!" Flajtradar uhvatio neverovatan prizor na nebu, jedan 'mračan' detalj svima zapao za oko! (FOTO)

Internet servis Flajtradar, koji služi za praćenje aviona u realnom vremenu putem njihovih ADS-B transpondera, pohvalio se rekordom.

Naime, prošlog četvrtka pratili su, kako navode, ukupno 251,829 letova, što je prvi put da su u jednom danu zabeležilii više od 250.000 letova.

Budući da je počela letnja turistička sezona u severnoj hemisferi, očekuju da će uskoro ponovno biti srušen rekord.

Mnogi su se u komentarima odmah dotakli zagađenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << okoline komentarišući kako avioni očigledno zagađuju više nego automobili, a veliki broj tviteraša primetio je i "rupu" na teritoriji Ukrajine gde zbog ratnih dejstava nema preleta civilnih aviona. 

Ukrajina je potpuno zatvorila svoj vazdušni prostor za civilne avione 24. februara 2022, na dan kada je počeo napad Rusije, a povremeno se u javnosti govorilo da bi deo civilnih letova mogao biti obnovljen, što se nije dogodilo.

Flajtradar24 je internetska stranica na kojoj mogu da se prate letovi širom sveta u realnom vremenu i saznaju informacije poput kompanije, model aviona, rute kojom leti, brzine, visine i trenutne pozicije aviona. Stranica koristi sistem ADS-B kojim je opremljeno oko 70% aviona u svetu, pa su tako Evropa i SAD najbolje pokriveni - što znači da je brojka aviona u vazduhu još veća.

Last Thursday, we tracked a record 251,829 total flights—the first time we’ve tracked more than 250k flights in a single day. With the busy summer travel season kicking off, we expect to once again break the record today. Follow 20k+ flights right now at https://t.co/krDfUYSJpi pic.twitter.com/KAxllTxvlX

— Flightradar24 (@flightradar24) May 25, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.