OVO SE NEĆE DOPASTI KURTIJU! Moćan saveznik mu OKREĆE LEĐA: Svi jednostrani potezi IMAĆE POSLEDICE, MORA se uspostaviti ZSO

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 14:54

OVO SE NEĆE DOPASTI KURTIJU! Moćan saveznik mu OKREĆE LEĐA: "Svi jednostrani potezi IMAĆE POSLEDICE, MORA se uspostaviti ZSO"

Gabrijel Eskobar bio je zapamćen po pritiscima na rukovodstvo Srbije, izgleda da je sada na redu Aljbin Kurti.

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da je ta zemlja bila potpuno jasna da ne može biti jednostranih poteza, kao i da će takvi potezi imati posledice, prenosi RTV.

On je za Tanjug, povodom odluke Prištine da odloži primenu uredbe CBK o zabrani dinara na Kosovu, istakao da bi o tim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pitanjima trebalo da se komunicira sa rokovima koji ne utiču na stanovništvo.

"Mi smo spremni da pomognemo u rešavanju problema, ali Beograd i Priština moraju da se vrate dijalogu i poštuju postojeće dogovore", rekao je on.

Prema njegovim rečima, mnoga od tih pitanja mogla bi da se reše uspostavljanjem Zajednice srpskih opština.

Na pitanje da li je adresa za pomoć Srbima na Kosovu u Briselu ili Vašingtonu, naglašava da SAD u potpunosti podržavaju dijalog pod okriljem EU i ulažu sve napore da se on nastavi, jer je dijalog jedini kanal za rešavanje "bilateralnih pitanja".

- Naša tehnička podrška, naša ekonomska podrška, i naš politički uticaj su iza dijaloga. Na kraju dana, naša najveća aspiracija je da se i Kosovo i Srbija priključe Evropskoj uniji. I da u međuvremenu razviju mirne, produktivne i efikasne bilateralne odnose - rekao je Eskobar.

Eskobar je i povodom Dana državnosti Srbije rekao da mu je želja da se nastavi sa razvijanjem prijateljstva između dve države.

- Uradili smo mnogo toga u protekle tri godine sa Markom Đurićem ovde i želimo da nastavimo sa tim. On je uradio mnogo toga za Srbiju i nedostajaće nam - rekao je Eskobar, koji je bio gost na prijemu koji je povodom Dana državnosti organizovala ambasada Srbije u Vašingtonu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.