OVO NIKO NIJE OČEKIVAO Čuveni general Armagedon bio tajni pripadnik Vagnera?

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 08:02

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO Čuveni general Armagedon bio tajni pripadnik Vagnera?

Ruski general nije viđen od subote.

Prema dokumentima u koje je imao uvid CNN, ruski general Sergej Surovikin bio je tajni VIP član privatne plaćeničke grupe Vagner i samim tim je imao lični matični broj kod Vagnera.

Podsetimo, Surovikin nije viđen u javnosti od subote i nije poznato gde se sada nalazi. Novinske agencije izveštavaju da je završio u pritvoru. Kremlj je juče odbio da odgovori na pitanja novinara o tome šta se dogodilo s >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << generalom.

Kada su novinari upitali portparola Kremlja Dmitrija Peskova može li da razjasni situaciju sa Surovikinom, on je rekao: "Ne, nažalost ne. Preporučujem da kontaktirate ministarstvo odbrane, to je njegov domen."

Surovikin je odlikovani zapovednik ruskih vazdušnih snaga i dobio je nadimak "general Armagedon" zbog nemilosrdne taktike bombardovanja gradova u Siriji.

Krajem prošle godine imenovan je za zapovednika ruskih snaga u Ukrajini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.