OVO NIJE SNEG: Omiljena letovališa Srba na udaru STRAVIČNE OLUJE - Talasi viši od zgrada (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2020, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO NIJE SNEG: Omiljena letovališa Srba na udaru STRAVIČNE OLUJE - Talasi viši od zgrada (VIDEO)

Ostavlja pustoš.

Majorka, omiljeno letovalište brojnih turista na udaru je velikih talasa, a Kosta Brava i drugi gradovi osvanuli su puni morske pene. Sve to posledica je oluje "Glorija" koja već danima besni u Španiji, ostavivši iza sebe četvoro mrtvih i 200.000 ljudi bez struje.

Najdramatičniji snimak morske pene zabeležen je u gradu Tosa de Mar. Jedna žena pokušala je da uđe u svoju kuću u starom delu grada, ali to nije bilo moguće jer je morska pena bila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u visini struka.

Vídeo en exclusiva de Tossa de Mar. La veritat l'escuma aquesta no fa gaire gràcia. pic.twitter.com/1hkGDEWIhh

— JOAN JORDANA (@jordana_joan) January 21, 2020

U pojedinim priobalnim mestima zabeleženi su talasi viši od zgrada.

Kako navodi Bi-Bi-Si, talasi su dostizali visinu od sedam metara u turističkom mestu Ljoret del Mar. Zbog nemirnog mora, lokalne vlasti u Barseloni zabranile su plovidbu brodovima, a stanovnicima Katalonije preporučeno je da izbegavaju priobalne delove.

Storm gloria with waves 15 meters high pic.twitter.com/Hbte5EmOFn

— Nature is Lit🔥 (@NaturelsLit) January 22, 2020

Veći deo severoistočne provincije Đirona danas je bez struje zbog kvara, objavila je na svom Tviter nalogu tamošnja služba za vanredne situacije. Takođe, mnoge škole u regionima Katalonija, Valensija i Aragon ostale su zatvorene.

Istovremeno, na severu zemlje zabeležen je i sneg. Prizor više podseća na neki ruski grad, nego na Španiju. Saobraćajni zvaničnici su saopštili da su desetine puteva neprohodni zbog snega, uključujući auto-put A7 između Figeresa na severoistoku i francuske granice.

Oluja "Glorija" počela je u nedelju. Do sada je poginulo četvoro ljudi, tri muškarca i jedna žena. Vlasti pet pokrajina proglasile su vanrednu situaciju. Očekuje se da će nevreme potrajati do srede, 22. januara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.